maanantai 6. tammikuuta 2014

Piiiiitkästä aikaa

Remontti on edistynyt, mutta yllättävän hitaasti. Ahkera isäni on käynyt listoja laittelemassa, mutta monen tunnin ahkeroinneista huolimatta niitä on vieläkin kesken. Tosin lähinnä listat puuttuvat nyt vessan puolelta sekä vaikeiden oviaukkojen ympäriltä, joissa on hieman pilarimmaiset kierrettävät jutut. Osa listoista on sahattu valmiiksi, mutta vielä on inhottavia pieniä kappaleita leikattava. Kyllä listat saavat huoneeseen niin paljon siistimmän ja valmiimman tunnun, että oikein mieltä lämmittää! 

Ennen listoja.

Myös ennen listoja.

Sekä ilman listoja.
 Samoin olohuonetta dominoivat ja sinne kuulumattomat kaappi ja keittönvetolaatikosto-osanen siirtyivät isäni voimin toimittamaan tulevan kodinhoituhuoneen/alueen virkaa kylppärin puolelle. Olohuone tuntuu yllättäen huomattavasti isommalta ja kiinnittelimme vähän hyllyjä ja kelloja seiniin. Tuntuu aivan ihanalta, kun saa laitettua puhtaasti sisustusjuttuja esille! Ihan kuin remontti olisi voitonpuolella tai jotain :D

Ruokailutilan seinä valmiina!

Olohuonekin alkaa hahamottua.

Ja sotkusta huolimatta oli pakko jakaa tämä kuva olohuoneesta ilman kaappia! 
Vessa on aina vain itselle se paikka ja huone johon en haluaisi enää ikinä koskea. Jotenkin se viikko, jonka vietin siellä tapetteja repien nyppi niin pahasti, että en ole koko roskaan halunnut koskea. Varsinkin, kun seinät vaan jäivät edelleen paljon epäsiisteimmiksi kuin työmäärään nähden olisi oletettavissa tahi kohtuullista. Niinpä ei harmittanut jotenkin pätkääkään ettei sen listat valmistuneetkaan. Sen sijaan ähisimme vaihteeksi peilikaapin kimpussa, joka oli seinässä vain ylhäältä kiinni. Ongelmaksi muodostuikin sen vahvat saranat, jotka ovia avatessa nostivat alareunaa irti seinästä. Saimme sen kiinnitettyä nyt paremmin, mutta jostakin syystä meillä oli ongelmia saada sitä takaisin paikalleen. Hölläsimme ruuveja ja toinen pääsikin kokonaan pois. Sitten emme meinanneet löytää seinästä ruuvin reikää kaapin läpi ja lopulta kaapin ja seinän väliin jäi outo rako. Ei auttanut muu kun taas irrottaa ja korjata... Mikään tuossa vessassa ei ole mennyt helposti ja kun tila on pieni ja matala (isä löi päätään kattoon pariinkiin otteeseen jakkaralla kyyritellessään) eli työolosuhteet on tooooosi kivat. Mutta olen erittäin onnellinen nyt siitä, että sain vihdoinkin laittaa peilikaappiini hyllkyt ja tavarani niille! Tyhmä virne naamallani olen sitä ihaillut tänään :)

Sain vanhemmilta joululahjaksi sohvalahjakortin ja niinpä sellaista olisi tällä viikolla tarkoitus lähteä metsästämään. Jotain harmaata divaanisohvaa olen ajatellut, jossa olisi koiraystävällinen kangas. Ihanaa olla jo niin pitkällä projektissa, että sohvaakin voi jo oikeasti miettiä!

2 kommenttia: